Over de Praktijk Qi time

Qi time is een praktijk voor alternatieve geneeswijze waar er gewerkt wordt vanuit een holistische benadering.

In de westerse geneeskunde worden de klachten vaak bekeken als iets dat op zichzelf staat. De gestelde diagnose van de klacht is leidend voor de behandeling. Bij een holistische benadering zal er ook gekeken worden naar wat er nog meer speelt in het lichaam en in de leefsituatie van de cliënt. Is er bijvoorbeeld een relatie is tussen fysieke en emotionele klachten? De behandelingen zijn er op gericht om het zelf helende vermogen van de cliënt te versterken.

YinYang

De behandelingen worden zorgvuldig op uw wensen afgestemd en in overleg wordt de juiste therapievorm gekozen. De basis van mijn behandeling wordt uitgevoerd met shiatsutherapie. Deze behandeling kan aangevuld worden met een andere behandelmethode zoals bijvoorbeeld dorntherapie, segmentale- of klassieke massage. Bij klachten aan bijvoorbeeld de buik of darmen kan voetreflextherapie een goede keus zijn. Kortom de behandeling en behandelvorm wordt op u afgestemd.

Uw klachten worden door mij zorgvuldig en met respect behandeld. De meeste behandelingen kunnen naast of aanvullend aan de regulieren gezondheidszorg gegeven worden. Bij specifieke klachten kan het zijn dat ik u adviseer eerst contact op te nemen met uw huisarts of behandelend specialist. Alleen zij zijn gerechtigd om een medische diagnose te stellen. U blijft zelf verantwoordelijk voor uw gezondheid en de keuzes die u daar in maakt.

De praktijk staat geregistreerd bij de Nederlandse Vereniging voor Soma Therapeuten (NVST) en bij de RBCZ. Door deze registratie worden de therapeutische behandelingen bij veel verzekeraars (gedeeltelijk) vergoed in de aanvullende ziektekostenverzekering onder “alternatieve geneeswijzen”. De hoogte van uw vergoeding hangt af van hoe u aanvullend verzekerd bent. Naast de therapeutische behandelingen kunt u ook terecht voor een wellness massage.

De wellness massages komen niet voor vergoeding in aanmerking bij de zorgverzekeraar.

Heeft u een vraag, dan kunt u op werkdagen van 18.30 tot 19.00 uur telefonisch contact opnemen of een bericht sturen via email; info@qitime.nl, of via ons contactformulier.